Photoshoppat

image61
Jag kunde inte låta bli att leka med den här. Han har ju så snygg pose! <3

Nya favoriter

Idag, för första gången på länge, är vädret helt underbart! Och jag är så j***a glad att jag tog med mig kameran ut! Vi har inte kunnat hålla oss till vägarna utan skuttade in och nosade (Leo i alla fall) i varenda skogsplätt vi kunde hitta. Och självklart passade jag på att knäppa massor med bilder på snyggingen.

image54
Ny favorit och underbart härlig som bakgrundsbild :)

image53
Ser ut att sitta lite ostadigt, hihi.

image55
Såå stilig man kan vara!

image56
Leo har just upptäckt att något rör sig på ängen...

image57
...och "vår" kära äng som äntligen börjar tina fram är full med fåglar! Här springer Leo och leker lite fågelhund.

Det blev nog närmare 90 bilder, så alla hamnar inte här. Men många av dem på pixbox. Kika gärna in!


edit: Här kommer att par till läckra. Leo är i full färd med att mörda sitt ben. Hi hi.
image58

image59
Smiiiiile :)

Två fegisar på mörk, dimmig väg

Lite sent igår kväll/natt tog vi en cykeltur på ca 20 min. Och mötte inte en kotte på vägen. Det är alltid så lugnt och skönt på kvällspromenaderna. Och cyklingen kunde inte heller ha gått bättre! I och för sig finns det inte så mycket intressant distraherande den tiden, men jag är stolt och nöjd ändå!

Däremot kommer vi nog aldrig mer gå eller cykla promenadsträckan nere vid vattnet fler gånger då det är mörkt. Vi har inte längre "lyxet" med tända lampor efter vägen så efter klockan 22 är det kolmörkt! Och igår var det dessutom dimmigt. Huuuja... Såg inte mer än ett par meter framför på vägen. Och träden och snön täckte sidorna. Till och med Leo sänkte farten och hade ögon och öron på helspänn. Inte känner man sig särskilt trygg med honom vid sidan. Han skulle förmodligen bara fly ännu snabbare än mig om något prasslade bakom oss. Lika feg som sin matte...

Årets första cykelturer

Dag: Tisdag 22/4, Torsdag 24/4.

Moment: Cykling.
Första turen tog vi det väldigt lugnt, ca 15 min sammanlagd cykling varvat med gång. Andra turen upp- och nervarvning med gång och ca 30 min cykling.
Tid: 45min.
Plats: Annelund, Djupviken.

Utvärdering: Nu står vi i stort sett på 0 igen med cykelträningen. I somras gick det super, men nu är han alldeles för ivrig till en början. Då vi har sele är det okej att han drar, men inte med vanligt halsband! Så vi startade med att cykla i slow motion och saktade ner ännu mer så fort han började ha bråttom iväg. Efter c.a. ½ km gav han upp och joggade fint vid min sida - äntligen!

Att tänka på till nästa gång: Fortsätta vara tjurig och ta det jättelugnt i början. Inte låta honom dra då han inte har sele på sig. Det verkar fungera bra att vara snäppet envisare än vad han är och bromsa varje gång han försöker. Det går inte fort framåt precis, men det är väl ungefär som med vilken koppelträning som helst. Vi kommer träna ett par gånger i veckan, kortare sträckor som blir längre och längre. Och jag är övertygad om att det snart går precis lika bra som jag redan vet att det kan göra.

Söttassarna

Visst vill man bara pussa dom?
image53
Leo har fått stå på scannern. Och jag har precis insett hur värdelös vår scanner är. Någon gång ska jag testa göra avtryck med vattenfärg istället. Liiite sugen är jag att ha de här två söta som tatueringar, men har hittils inte kommit på någon passande placering. Om jag inte redan haft draken ivägen så skulle de kunna sitta längst ner på ryggen, en på vardera sida. Andra förslag?

Leo x 4

image50

Idag fick den här snyggingen för sig att det var godare att äta från min hand än från matskålen. Uppskattningsvis 200g RC har han slafsat i sig direkt från handen idag. Ni kan ju gissa hur mysig den blev!

image51

Vi har mött ännu en Leo i området. En stilig berner sennen. Och det finns även en tant med en liten terrier vid namn Leo. Det upptäckte vi vid ett möte där båda hundarna drog mot varandra och jag och tanten säger i kör "Kom nu, Leo!" Hi hi. Berner sennens ägare berättade dessutom att hon stött på en collie med samma namn. Vi har med andra ord fyra Leos häromkring. Och inte en enda lik den andra :)

Passivitet

Nu var det länge sedan jag skrev något om vår träning. Vi har mest jobbat vidare med linförighet och lite lättare småövningar. I lördags fick vi däremot äntligen ett bra tillfälle att träna något väldigt nyttigt...


Dag: Lördag 19/4

Moment: Passivitet.
Husse hade fotbollsmatch så vi passade på att träna lite passivitet utomhus, med mycket störningsmoment. Människor, bollar och andra hundar på läktaren.
Tid: 1½h.
Plats: Kvarnvallen.

Utvärdering: Passivitet inomhus är inga som helst problem, men utomhus med störning tränar vi tyvärr sällan. Och särskilt på vintern. Så det är något vi måste börja med ordentligt! Leo blir lätt rastlös (lite lik sin husse kanske?). Och då han får vara still en längre stund ute, där det finns så mycket annat roligt, så börjar han gny, vrida och vända på sig och ibland skälla.
Han skällde ett par gånger i början av ren iver och då han först skulle hälsa på alla. Sedan kom tre hundar till och satte sig bara några meter ifrån. Skällde även då och senare någon extra gång då han blev less/irriterad/störd. Tystnade dock när jag sa till honom.
I det stora hela gick det ändå över förväntan bra, särskilt med tanke på hur länge han fick "stå ut" och vi varvade med lite småträningar däremellan (ex. upp-med-tassarna). Om han hade haft ro att ligga ner skulle det nog kunna gå ännu bättre, men än så länge vägrar han ligga mer än några sekunder. Fortfarande för kallt för magen...

Att tänka på till nästa gång: Nästa gång ska vi ta med Leos filt och platsa honom, liggande. Så blir det lättare för honom att hålla sig lugn utan att vara fullt koncentrerad på allt annat runtomkring.


Han har förresten blivit jätteduktig på att sträcka upp tassarna hööögt i luften vid kommandot upp med tassarna! :)

Snygga ställningar

Så här stiligt kan det se ut när Leo myser med husse en söndag kväll :)
image54
     


SnyggLeo i snön.
image55
image56


00:00

Matte behöver verkligen skaffa sig lite kondis. Kom in från kvällsrundan med hjärtklappning efter hopp, bus, spring och tokjagande ute i snöyret. Men sjukt kul kan man ha i alla fall! :) Det ska bli skönt då asfalten kommit fram så jag kan sätta mig på cykeln och låta Leo göra det mesta jobbiga. Hi hi.

God natt allihopa!

Nyshoppat

Efter jobbet idag hälsade vi på Sandra på Nordh's Zoo och passade på att köpa en ny kedjelänk till Leo. Kul att se hur bra ordning de fått det där nu och jag är säker att hon kommer trivas alldeles utmärkt! Eros såg ju också ut att ha gjort sig lite hemmastadd :)

Dags för ett par nyfotade söta Leobilder:

image51
Med älsklingsbenet och nya halsbandet.

image52
Bekväm av sig... Varför anstränga sig i onödan då man lika gärna kan ligga på golvet medan man attackerar pinnen!?

image53
Allt "ansträngande" bus slutade med mysstund med trött hund på husse.


Slöa

image50
Nu har verkligen träningen legat på latsidan under helgen. En av orsakerna kan mycket väl vara en sjuk och trött matte. Så vi har mest bara ägnat oss åt vanliga "tråkiga" promenader med fortsatt nötande av kontaktträning, vilket har gått super! Leo har även fått springa och busa lite mer fritt då jag inte varit så himla rolig de här dagarna.

Och vårt snygga partytrick "Upp med tassarna" - "PANG" måste vi backa lite i har jag märkt. Jag försökte för ett par dagar sen att sikta på honom och ropa upp med tassarna, varpå Leo direkt faller platt på golvet. Den lilla odågan har lärt sig att godiset inte kommer förens han dött ordentligt, så nu genar han genom att hoppa över det första steget med tassarna. Men söt är han! :)
Hungrig hund + godis = succé!

Dag: Torsdag 3/4 Förmiddag

Moment: Inkallning och bus.
Promenad, kutande och bus med mamma och Sally på stugan. Och samtidigt passade vi på att träna en hel del inkallning.
Tid: 2h.
Plats: Trollbäcken.

Utvärdering: Den här gången gick det verkligen hur bra som helst! Leo äter sällan frukost och då fungerade det klockrent att hålla honom medveten om godiset i min ficka. Leo och Sally (mest Leo) kutade fritt omkring medan jag och mamma promenerade i mer normal takt. Då och då kallade jag in honom och han kom som ett skott, varje gång!

Att tänka på till nästa gång: Fortsätta med träningen på samma sätt. Lekfullt och med godis. Det kunde inte ha fungerat bättre!Dag: Torsdag 3/4 Eftermiddag

Moment: Linförighet.
Här blev det bara lite lätt träning under eftermiddagspromenaden. Vi gjorde ett nytt försök på fotgående med tempoväxling.
Tid: 1h.
Plats: Djupviken, Fårön.

Utvärdering: Hela promenaden gick bra rent allmänt. Inget smådrag ens. Nu gick det till och med bra vid fotgående i långsamt tempo, men kontakten tappas lätt då vi ökar.

Att tänka på till nästa gång: Kontakt, kontakt, kontakt! Nöta, nöta, nöta!

Kan tillägga att han fick i sig sin mat också, trots allt gott jag proppat i honom :)

Träningsdagbok

Fr.o.m. idag tjuvar vi denna geniala idé av Sandra och startar en strukturerad träningsdagbok för att hålla lite mer koll på allt som görs och träningens utveckling.

Hela den här långa veckan jobbar jag kväll så vi hinner tyvärr inte med så mycket. Det blir mest promenader med husse då. Men vi har i alla fall hunnit med några minuters träning under morgonens promenad.Dag: Tisdag 1/4

Moment: Linförighet.
Fotgående med tempoväxling.
Tid:
15 min.
Plats:

Utvärdering: Tidigare har Leo haft svårare för snabbt tempo, då han gärna dragit iväg istället. Idag var det tvärtom. Han skuttade på fint och höll sig bredvid mig med löst koppel. Då vi däremot saktade ner hann han inte riktigt med - drog först iväg och sedan tvärstannade då han uppmärksammat att jag börjat gå långsamt. Kontakten var bra - i början.

Att tänka på till nästa gång: Vi ska helt enkelt nöta vidare på samma sätt. Träna in kontakten så den sitter under hela momentet, istället för bara i början och lite då och då, så Leo också är mer uppmärksam då tempot tvärt saktas ner. Jag upprepar fortfarande kommando då tempot förändras. Men han hinner inte riktigt med, så vi ska nog backa och träna lite lugnare för att sedan öka svårigheten mer succesivt. Vändningar har vi inte börjat träna än, men det kommer då vi lärt oss ordentligt på rak sträcka.Jag kan också glatt berätta att han verkar tycka om det nya fodret, RC 4800. Han är nu inte det minsta sugen på sitt gamla foder. Och Tomme gav honom igår fulla skålen med pedigree. (Glömde av att blanda i det nya, eller så var det jag som glömde nämna att det skulle blandas i?) Vilket resulterade i en fortfarande full skål på kvällen och en kurrande mage för Leo. Så fort han fick en halv skopa RC så åkte det ner med en himla fart. Men lite gammelfoder var fortfarande kvar i botten.

Nu håller vi bara tummarna för att han fortsätter äta så bra och att det inte bara är nytt och mumsigt just nu.

Mått och vikt idag:
Mank: 52 cm
Vikt: 28 kg


Om en charmig amstaffkilles bus och bravader, hans träning tillsammans med matte och nästan framförallt livet som charmig amstaffkille berättat i bilder med oemotståndlig glimt i ögat.RSS 2.0