Passivitet

Nu var det länge sedan jag skrev något om vår träning. Vi har mest jobbat vidare med linförighet och lite lättare småövningar. I lördags fick vi däremot äntligen ett bra tillfälle att träna något väldigt nyttigt...


Dag: Lördag 19/4

Moment: Passivitet.
Husse hade fotbollsmatch så vi passade på att träna lite passivitet utomhus, med mycket störningsmoment. Människor, bollar och andra hundar på läktaren.
Tid: 1½h.
Plats: Kvarnvallen.

Utvärdering: Passivitet inomhus är inga som helst problem, men utomhus med störning tränar vi tyvärr sällan. Och särskilt på vintern. Så det är något vi måste börja med ordentligt! Leo blir lätt rastlös (lite lik sin husse kanske?). Och då han får vara still en längre stund ute, där det finns så mycket annat roligt, så börjar han gny, vrida och vända på sig och ibland skälla.
Han skällde ett par gånger i början av ren iver och då han först skulle hälsa på alla. Sedan kom tre hundar till och satte sig bara några meter ifrån. Skällde även då och senare någon extra gång då han blev less/irriterad/störd. Tystnade dock när jag sa till honom.
I det stora hela gick det ändå över förväntan bra, särskilt med tanke på hur länge han fick "stå ut" och vi varvade med lite småträningar däremellan (ex. upp-med-tassarna). Om han hade haft ro att ligga ner skulle det nog kunna gå ännu bättre, men än så länge vägrar han ligga mer än några sekunder. Fortfarande för kallt för magen...

Att tänka på till nästa gång: Nästa gång ska vi ta med Leos filt och platsa honom, liggande. Så blir det lättare för honom att hålla sig lugn utan att vara fullt koncentrerad på allt annat runtomkring.


Han har förresten blivit jätteduktig på att sträcka upp tassarna hööögt i luften vid kommandot upp med tassarna! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0