Moment 3, allmänlydnad

Tyvärr har vi inte kunnat träna på moment 1 lika mycket som jag önskat, p.g.a. den alltför kalla marken som Leo vägrar ligga på. Så vi har försökt oss på detta inomhus och utan andra störande hundar. Nästa gång vi hälsar på hos mamma ska Sally få ligga bredvid. Eller kanske till och med springa runt och reta honom, som hon alltid annars brukar göra då han är platsad :)
Trots att det fortfarande är väldigt enkelt för honom har det gått jättebra med inomhusträningen, så jag hoppas att det i alla fall går hälften så bra när vi ger oss på det ute och tillsammans med andra.


Detta är vad vi istället har tränat mer på, några minuter varje promenad.

Från SBK
Moment 3. Linförighet Koeff 4 Maxpoäng 40
Kommando: "Fot"

Utförande:
Hunden förs i fritt hängande koppel och skall villigt och rakt följa föraren, gående invid dennes vänstra sida med huvudet eller bogen i jämnhöjd med förarens knä. Linförighet skall prövas i vändningar och halter i vanlig marsch. Hunden ska även prövas under rak språngmarsch där märkbar tempoväxling ska föreligga. Då föraren gör halt, skall hunden utan kommando inta utgångsställning.

Vid nytt marschanträde och vid förändring av gångart får kommandot upprepas.

Vid lite långsammare tempo har jag kunnat växla utan att upprepa kommando, vilket har fungerat klockrent! Han blir väldigt uppmärksam och kontaktsökande. Ibland nästan så att han stannar av och undrar vad som händer egentligen. Vid snabbare tempo blir han fortfarande lite för ivrig och drar gärna iväg. Men det blir bättre och bättre, så nog ska det sitta tillslut.


Nu längtar vi bara till sommaren!
image5

Tasspedikyr

Idag ångrar jag att vi inte tog med oss kameran, då faktiskt husse också följde med på långpromenad. Men jag ska nog se till att det händer på fler av mina lediga dagar. Nu är han på träning medan jag och Leo slöar hemma.

Och något stort har hänt! Jag har klippt Leos klor!

Det låter egentligen inte alls så häftigt. Men fram tills precis nyss har jag varit "klipprädd". Jag är en mes på det sättet och har alltid filat ner Leos klor - vilket tar upp till en halvtimme! Nu var dom långa igen och jag gav mig bara fan på att nu ska jag klippa!! Och det gick ju hur bra som helst, på 1 minut. (Passade på då Leo halvsov i sängen, hihi). Men nu har min nojja äntligen släppt i alla fall. Så fånigt egentligen. Då vi ändå var på g passade jag på att smörja in de söta trampdynorna med mjukgörande också, så han har så fiiina tassar nu.
image4

Igår blev Leo också väldigt bortskämd! Han fick följa med på jobbintervju på Durrnäsets snart nyöppnade djuraffären. Och ni kan ju gissa att det var ett riktigt drömställe att nosa runt på! Godis och tuggben överallt han kunde se. Och värst av allt, i lämplig höjd! Så nog höll jag stenkoll på honom. Men så fick han provsmaka en massa gott ändå, bl.a. naturligt kycklinggodis som blev grymt populärt. Något vi definitivt kommer köpa!

Svoooosch

Nu har vi nyligt kommit in från en "eftermiddagsprommis". Det är nog inte helt okänt att mitt lokalsinne = 0. Så vi testade en ny liten gångväg som vi passerade, som visade sig leda till grisans skidspår. Och på grisans skidspår finns förstås... skidåkare.

Inte kul tyckte Leo, som blev hypernervös varje gång en svart skugga kom svischande mot oss. Vi hade ju världens bästa belysning förstås, såg inte ett smack framför då de första passerade. Så då blev det att vi stannade och tränade på vårt "sitt vackert" vid varje möte. Då höll han sig koncentrerad på det istället. Och voilá! Nu sitter det klockers!

Tillslut hittade vi även ut från grisan så vi kunde ta oss hem.
Och nu ligger han kraschlandad på köksgolvet och sover :)

Leo sitter "vackert"

image3

Och såhär kan det se ut! Han är ju sjukt gullig när han försöker.
Men om någon har ett smart tips på hur jag ska lära honom att sitta vackert utan tassarna och nosen i luften så är det varmt välkommet :) Att sätta mig rakt framifrån i samma nivå har jag testat med. Då viftar han glatt med tassarna men tar sig aldrig upp på rumpan. Haha, världens smidigaste kille.

Prommis med Eros

Idag var det ovanligt bra väder, 0 grader och sol, så jag steg upp ovanligt tidigt och det blev en långprommis där vi mötte upp med Sandra och hennes dobbiskille Eros. Första minuten ekade hela Norrmalm av Leos skall. Men han lugnade ner sig och fick lite annat att koncentrera sig på då vi började röra oss. Det här var ju inte något smart vi kom på för att vi väntade oss att det skulle gå bra, men för att det är riktigt bra träning för tokmonstren! Och Leo skötte sig långt över förväntan! Så idag har jag fått vara en stolt och väldigt nöjd matte :) Det här gör vi definitivt om!

Jag har också skrivit ut allmänlydnad klass 1 från SBK:s hemsida. Så nu har vi börjat öva första momentet. Vilket går ut på att Leo ska ligga still på plats, jag säger stanna kvar och går 20 m bort, står sedan och väntar 2 min, går tillbaka till Leo och ger kommandot sitt! Han får inte krypa, gnälla, sätta sig före jag kommer tillbaka eller före jag ger kommando... Och som om inte det var nog så ska det fixas med minst två andra hundar som ligger 5 m bredvid honom också! Än tränar vi bara inne, (Leo vägrar lägga in varma mage på den kalla snön). Då vi blivit lite duktigare hade jag tänkt hyra in Eros och Sally för att träna med störningsmoment. Och det kommer blir riktigt spännande! :)

Nu sitter jag här med honom i knät och skriver. Himla osmidigt, men ack så mysigt!

Välkommen till Leos nya blogg!

Det var verkligen på tiden att Leo fick en helt egen blogg! Så slipper jag surra om hundträning osv osv tills ögonen blöder för alla icke-hund-intresserade läsare av kickikickass :)

Här kommer det alltså fyllas med berättelser om träning och framsteg och såklart bara lite allmänna bus och händelser som har att göra med Leo, vår fina amstaffkille.


Lite kort om huvudpersonen:

Vår underbara amstaffkille föddes 2004-06-27. Och kom till oss 2007-09-11.
Han älskar korv, köttfärs och att busa! Avskyr kallt vatten. Då magen (d.v.s. även kulorna) nuddar vattnet, då tar det stopp! Han är en riktig liten knähund och världens mysigaste! (Oftast) väldigt duktig på att lyssna men det tränas för fullt på alla möjliga vardagslydnadsmoment och andra tricks vi kan hitta på.


Om en charmig amstaffkilles bus och bravader, hans träning tillsammans med matte och nästan framförallt livet som charmig amstaffkille berättat i bilder med oemotståndlig glimt i ögat.RSS 2.0