Söt ekorre myser med husse


Visst vill man bara pussa??

Han är så söt vårt lilla monster. Ganska duktig också! Förutom att hundmöten fortsätter gå bättre och bättre för varje gång, så är jag helt övertygad om att han snart kan hålla lite reda efter husse också. Öppna skåp och dörrar som driver mig till vansinne är snart ett minne blott! Hur då? Jo, för att Leo håller på att bli en stängexpert! I alla fall städskåpet har han nu förstått att knuffa igen på kommando. Med tassarna nu också och inte bara nosen. Det ser ju lite stiligare ut så, och blir inga blöta snormärken :) Snart förstår han nog poängen även om jag sitter i soffan och pekar på vilken öppen dörr som helst. Vi får väl se i alla fall. Jag har ju lovat Pelle en visning då det sitter riktigt klockrent!

Sötnosen...

...som idag nosat på......kompisen Molle.


Min duktiga kille!

Ikväll är den första kväll någonsin som Leo fått vara ensam hemma sent på kvällen. Och lite orolig har jag varit, då vi fortfarande tränar hårt på tryggheten att vara ensam och inte skälla.

Jasna och Andreas hade sin inflyttningsfest och den här gången saknades hundvakt. Så en lång prommis blev det och sedan har jag varit borta från klockan 19, och kom hem igen 23:30. Grannen har haft lite hundkoll och lovade att ringa så fort hon hörde något, OM hon hörde något, så skulle jag skynda mig hem. Första timmen satt jag och stirrade på telefonen som var inställd med högsta ringsignal... Inte ett ljud. Varken från telefonen eller Leo. Och jag är så stolt som man bara kan bli!

Ny leksak

Så galet kan det se ut när Leo hittar något nytt roligt att busa med.
Grytvanten som han tjuvat av husse... skiiitkuuul!
Men hur ligger han egentligen?


Leo imiterar ett sånt där litet äckelmonster från Half Life 1. Men något sötare!

Bästa vännen följer med på promenad
Två blöta tokar

Det blev en riktigt rolig morgonpromenad idag då det första som händer när vi kliver utanför dörren är att labradorgrannen Emil kommer flygande som ett gehu och hoppar på Leo, som inte är sen att ryckas med.

Emil har fått operera korsbandet i ett bakben och har därför inte kunnat springa eller busa på hela sommaren. Det kan ju inte vara någon höjdare för en unghund i sitt bästa busår. Men nu är han pigg och kry som en oxe igen! Så vi gick ner till stranden och släppte lös grabbarna en stund.

Jäklar vilken fart när de där två klumparna brottas och jagar varandra! Nästa gång jag ska försöka få med mig kameran, för det är riktigt roligt att se på! Självklart lyckades de tumla ner i vattnet också, för att sedan fortsätta brottningen på stranden. En riktig höjdare för oss som får duscha av dem efteråt... Och Emil, som tappat all kondis under sommarens vila, var helt färdig efter några minuters lek. Så söt man kan vara. Det här kommer vi definitivt göra om oftare framöver!

BIG

Nu har Choco också blivit utsedd till BIG (=Best In Show) på Deviantart!

Chinese Crested Dog
CHOCO


Trött men lite småsur

Idag är matte och husse tråkiga. Jag jobbar 12-21. Husse jobbar 7-16 och ska 16:30 iväg på match och kommer hem ännu senare är mig.

Därför får Leo bo hos mormor och morfar några timmar. Vi cyklade dit innan jobbet, 5km, och han var helt slut då vi kom fram. Men fortfarande tillräckligt pigg för att visa sitt missnöje då matte trampade iväg på cykeln utan honom. Han lät inte glad!

Men jag vet att han förmodligen har det jättebra där nu i alla fall. Och efter ännu en cykeltur hem ikväll så förlåter han mig nog när han ligger och snarkar hemma igen :)

Nu har vi flyttat

Till: http://hem.bredband.net/kicme/

Designen kommer troligtvis ändras lite därefter.

Jättevälkomna in!Ni som länkat till oss tidigare får också väldigt gärna uppdatera länken :)

Högst upp på önskelistan


Jag är väldigt sugen på en Arrak klövjeväska till Leo.
Bra träning för honom, smidigt för mig då han kan bära sitt eget.
Inte nog med att den är snygg. Recensionerna visar * * * * * också!
Kan det bli bättre?

Solig dag i Jävre

Idag har vi baaara njutit!
Best In Group

Kul grej: Både Eros och Leos porträtt har blivit utsedda av *Portokali till BIGs (=Best In Group) på Deviantart. Alltså av alla hundporträtt hon sett på hela deviantart så tycker hon att mina är bland de bästa inom raserna! Det är ju faktiskt något man kan få vara lite mallig över, hihi. Även om det är de underbart söta modellerna som gör bilderna så härliga bara med sina blickar!

American Staffordshire Terrier
LEO

Dobermann
EROSLyckad klickerträning

Det finns få saker så underbara som när träningen går framåt!

Vi kom nyss in från en småregnig, men mysig kvällspromenad där vi tidigare under promenaden hade klickat in kontakt. Leo gick fot och fick ett klick och godis varje gång han spontant tog ögonkontakt med mig. Efter en stund blev det en väldig massa klickande då Leo tittade upp på mig hela tiden!

På vägen hem möter vi en söt liten jack russel. Jag gjorde som annars då jag försöker få kontakt med honom. Något ljud för uppmärksamheten och sen surra med honom medan vi passerade. Än hade han inte ens fått syn på hunden som nu bara var några meter framför oss. Han vände sig sedan ett par sekunder och tittade mot den, varpå jag klickar och tjoar meen, vad vaaar det där för nåt då? och genast tittar sötögonen med full koncentration upp mot mina. Och hela vägen förbi skuttar han fram tätt mot mitt ben och visar den där klassiska godisblicken, som givetvis ger resultat då vi kommit förbi!


Till er som tidigare missat godisblicken.


Tricepsvärk & flås

Igår blev det förstås en cykeltur med nya, stiliga selen. Till Norrstrand och tillbaka.
Resultatet: Lycklig flåsande hund som drog tappert med mycket kraft. Plus en matte med tricepsträningsvärk.
Jisses vad jag fick hålla emot! Leo var en riktig kämpe trots att bromsen gick i botten ett par gånger för att hindra honom att gå upp i galopp. (Jag har ingenting emot lite träning för armarna, men det vore nog en idé att börja variera sida så jag inte bara blir stark i vänster.) Efter en stund då han insett att det tar stopp vid en viss fart så höll vi resten av turen ett ganska behagligt tempo. Och hela vägen drog han inte. Det blev en del lugnt skrittande på gräset vid sidan om också.

Jag är helnöjd med selen! Den sitter bra, ser skön ut, far inte omkring medan han har den på sig och i stort sett varenda liten del går att justera så den ska passa riktigt perfekt.

Även Leo såg ut att ha grymt roligt på turen, och det är ju alltid den stora huvudsaken.
Om en charmig amstaffkilles bus och bravader, hans träning tillsammans med matte och nästan framförallt livet som charmig amstaffkille berättat i bilder med oemotståndlig glimt i ögat.RSS 2.0