Drag

Idag har sötisen fått vara ensam några timmar, då vi firat morsdag hos Tommes mormor och morfar. Så när vi kom hem tänkte jag att han skulle få göra något riktigt roligt!

Något han älskar, men aldrig annars får göra: Dra matte på cykeln! På med selen - ut i det fina vädret - lite uppvärming och sedan bar det av. Svansen viftade i princip lika mycket som benen och det syntes verkligen på långa vägar att han var på g! Skitkul!

Dag: Lördag 24/5
Moment: Cykling.
Tid: 30min cykling + promenad före, mittemellan och efter.
Plats: Djupviken, Norrstrand.

Utvärdering: Nu börjar cyklingen äntligen gå riktigt bra, sådär att det känns kul igen! Istället för mest bara jobbigt. Leo sköter sig som en pärla! Han drog inte iväg för att lukta på buskar trots att han sprang vid väggrenen på det mjukare underlaget. Och efter ungefär halvvägs blev han lite trött och saktade ner för att småjogga med löst koppel. Hur härligt som helst att bara cykla lugnt vid vattnet och med solen framför oss!

Att tänka på till nästa gång: Han är alltid tokivrig att få springa iväg då man precis satt sig på cykeln. Och då är det svårt att lugna honom så han springer i bra takt och utan att dra. Men han har faktiskt lärt sig att: Med sele - Ok att dra. Med halsband - inte Ok!
Så att låta honom dra med selen första biten och sedan byta till vanligt halsband var nog faktiskt ingen dum idé!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0