Moment 3, allmänlydnad

Tyvärr har vi inte kunnat träna på moment 1 lika mycket som jag önskat, p.g.a. den alltför kalla marken som Leo vägrar ligga på. Så vi har försökt oss på detta inomhus och utan andra störande hundar. Nästa gång vi hälsar på hos mamma ska Sally få ligga bredvid. Eller kanske till och med springa runt och reta honom, som hon alltid annars brukar göra då han är platsad :)
Trots att det fortfarande är väldigt enkelt för honom har det gått jättebra med inomhusträningen, så jag hoppas att det i alla fall går hälften så bra när vi ger oss på det ute och tillsammans med andra.


Detta är vad vi istället har tränat mer på, några minuter varje promenad.

Från SBK
Moment 3. Linförighet Koeff 4 Maxpoäng 40
Kommando: "Fot"

Utförande:
Hunden förs i fritt hängande koppel och skall villigt och rakt följa föraren, gående invid dennes vänstra sida med huvudet eller bogen i jämnhöjd med förarens knä. Linförighet skall prövas i vändningar och halter i vanlig marsch. Hunden ska även prövas under rak språngmarsch där märkbar tempoväxling ska föreligga. Då föraren gör halt, skall hunden utan kommando inta utgångsställning.

Vid nytt marschanträde och vid förändring av gångart får kommandot upprepas.

Vid lite långsammare tempo har jag kunnat växla utan att upprepa kommando, vilket har fungerat klockrent! Han blir väldigt uppmärksam och kontaktsökande. Ibland nästan så att han stannar av och undrar vad som händer egentligen. Vid snabbare tempo blir han fortfarande lite för ivrig och drar gärna iväg. Men det blir bättre och bättre, så nog ska det sitta tillslut.


Nu längtar vi bara till sommaren!
image5

Kommentarer
Postat av: Jessica

Hej och tack för besöket på vår sida! :)
Du har också en jättetrevlig blogg, kommer absolut kika in här fler gånger :)

Mvh Jessica o Pinscher Desti

2008-02-29 @ 07:27:33
URL: http://vovve.info/jezzi/index1.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0