bloglovin

RSS 2.0

Mer knytmani :)

Idag fick jag en påse berlocker av världens sötaste Malin aka. Ruhtard, till att fortsätta med min knytmani! Helt enkelt sötast! Nästan så att jag tog ett litet glädjeskutt :D Skitsöta berlocker var det också, så nästa projekt blir ett armband till Malin med de söta blå :)

Jag har också fått efterfrågan på en förklaring över hur jag burit mig åt, så jag tänkte försöka visa med bilder. Hoppas ni förstår min lilla illustration :)


Förberedelse
 • Börja med att klippa fyra trådar. Alternativt vika till en ögla i toppen och bara klippa längst ner, beroende på hur du vill knyta/fästa ihop armbandet sedan. Jag använder syntettrådar men det funkar nog bra med det mesta. Är inget garnfan själv :)

  2 st ca 40 cm.
  2 st ca 110 cm.

 • Ordna trådarna på det här sättet. Med en knut i toppen förstås.

 • De korta trådarna skall vara i mitten och hållas spända.

 • Om ni vill att bandet skall bli "randigt" använder ni helt enkelt två olika färger med en färg på varje sida.


Nu är det bara att börja knyta!
 • Vänster tråd läggs över de båda mittentrådarna, sedan uppåt och under och över igen. Det är nog lättast att gå efter bilden och inte mitt försök till beskrivning ;)
 • Dra åt!
 • Upprepa på samma sätt med höger tråd och kör varannan.


Jag har dragit åt ordentligt en vänster, en höger. Sedan dragit båda utåt åt sidorna för att få till det här mönstret. Annars märkte jag att armbandet lätt blir mest runt. Men det ser man ju precis hur man själv vill ha det efter lite knåpande :)

 • Vill man ha pärlor i bandet så träs dessa på de två mittentrådarna och sen fortsätter man att knyta runt dem.

Gör en knut i varje ände när du är klar.
Som fäste har jag valt denna variant:Det som behövs förutom själva hjärtat/alt. ringen och pinnen (kallas säkert något smart som jag inte har någon aning om) är två stycken små ringar och två stycken klämmor (kallas antagligen också något helt annat) som fästs på trådarna.
En tång rekommenderas starkt som tillbehör!
Eller ännu enklare; knyt bara ihop trådarna! :)

Det finns förstås oändligt många mönster, men detta memorerade jag från en bok på Rima. Och minnet är inte alltid min bästa vän så självklart koncentrerade jag mig på att memorera det mönster jag tyckte var snyggast :)Lycka till ni som vill ge er på detta!
Kommentera gärna sen så jag får se vad som blir :)Kommentarer
Postat av: Malina

Ruuuhtard söööt! Naaw! =)

2010-07-27 @ 19:20:06
URL: http://malinutta.spaces.live.com
Postat av: Elin

Pappa har fixat en planka med två spikar i var sin ända såå då är det lätt att alltid ha de mittersta trådarna spända och lätt att knyta runt dem =) Vad roligt att du börjat pyssla med detta :D

2010-07-28 @ 08:32:46
URL: http://elinilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback