bloglovin

RSS 2.0

Men kunskap är det mäktigaste verktyget av dem alla

Buss, Göteborg


Tjej 1: Vad var det han hade, den där Tor? Var det en såg?
Tjej 2 (skrattar) Nej, det var ju en hammare!
Tjej 1: Ja, ja... det är inte så lätt, jag kan inte så mycket om Bibeln, jag.
tjuvlyssnat.se
Publicerat den 23 juni, 2008 kl. 09:39

Molle har flyttat...

...till vardagsrummet!


Molle har äntligen fått sitt nya terrarie och bor från och med ikväll inne i vardagsrummet med oss.


Leo välkomnar med fina nosavtryck på det nytorkade glaset.


Vi hittade det begagnat, men i jättefint skick. Och rätt lapp fanns ju redan i hörnet, perfekt!

Nu fattas bara en lite stiligare vattenskål och någon passande bakgrund.

Teamfest

Tredje lyckade teamfesten ägde denna gång rum i Hampus kvartersgård. Annikas (ö)kända risiga lekar var plötsligt riktigt roliga, även om hon varit i farten med att sabba sugrör för oss. Och dessutom var det många som stannade kvar hela natten istället för att flytta festen till krogen, riktigt kul! För några av oss envisa blev det efterfest och klockan var nog kring 5 på morgonen då jag kom mig i säng. Eller var det kanske 05:50?

Mycket, mycket trevlig kväll, natt och morgon.


Tomme är ikväll i Luleå på Helltrain's releaseparty. Han ringde för en stund sedan och hade då köpt en t-shirt. Själv var jag mitt uppe i att lära Leo släcka lampor. Lite nya tricks, en bra film, pizza och något gott till efterrätt. En nästan helt perfekt lördag. Perfekt om jag hade haft Tomme hemma, men jag har ju i alla fall Leo att kramas med.

Nu är det dags att starta den där filmen... Hoppas ni också har en bra helg!

Nästan som julafton

Tänkte bara att jag skulle visa vilka fina förlovningspresenter vi fått!


Av Ulla och Rune ett jättefint, stort träfat! Som ska fotas så fort jag hunnit placera något fint på det. Passar super på vardagsrumsbordet även om det än så länge bara fungerat som gigantisk godisskål :)
Av Lisa och Tomas en väggklocka till köket. Jag som länge velat ha en klocka men aldrig kommit mig för att köpa en så det var perfekt! Och så är det en fullkomligt underbar klocka som går tyst!
Och av Eva, Rolle och Edith det fina kortet, en broderad tavla och en riskokare! Kul sak att få efter att ha nykommit hem från Japan. Vad kunde ha passat bättre? :)

Vi hade verkligen inte väntat oss så mycket. Tusen tusen tack allihopa!

Åter till arbete

Jag har tagit mig igenom de två första kvällspassen. Det kändes inte så hemskt som det brukar kunna göra efter en semester. Ingen ångest. Inget vackert väder att längta ut till. Och jag är väldigt glad över de extra lediga dagarna efter resan som jag hunnit vila upp mig ganska bra på. Dessutom har det varit lugn på jobbet. Och det ser ut att bli ungefär lika idag.

Jag har börjat läsa James Herbert - Moon och den verkar lovande hittils.
Då klockan ringde imorse var jag som en zombie och förstod inte riktigt vad som hände. Att mobilen hängde sig så jag inte kunde stänga av larmet gjorde inte saken bättre! Men så går det väl när man släpper in Windows i mobiltelefoner :)

Dagpass till 17 idag, sen bär det av till teamfest! Vår tredje hittils och denna gång på Djupviken. Praktiskt för mig som bor c.a. 500 m. ifrån. Och då ska det grillas, så jag ska försöka att inte glömma köttet!Något så ovanlig att det är värt att nämnas här:
Tomme har somnat på soffan! Ungefär den tiden jag brukar somna på soffan, men Tomme är den som aldrig någonsin sover mitt på dagen eller efter middag. Då han vaknade var han lika förvånad som mig över vad som hänt :) Och än värre var att han somnade till fotboll på tv!! Eva och Cissi skulle nog inte tro mig...

2 veckor i TOKYO

Vi är hemma!
Och trots att vi haft grymt roligt i två veckor känns det väldigt skönt att vara tillbaka i ett land där man faktiskt kan prata med människor. Det kommer bli en omställning att säga Tack i butiker istället för Thank you eller Arigato. Någon gång kommer vi säkert göra bort oss... Jag tror att Janne redan sagt Hello till någon svensk på Arlanda.Jag ska snart sätta mig ner en stund och berätta mer om våra äventyr, men inte just nu för det är en hel del! Och idag ska vi bunkra upp med god mat, massor med godis och chips! Sedan hämtar vi vår saknade älskling Leo och tar en härlig filmkväll! Kanske blir det också lite bus och hundgodis :)

edit: [2008-10-20]
Här kommer nu en sammanfattning av vår tid i Japan. Håll i er, det blir långt!


Vecka 1

Onsdag
Avresa från Luleå tidigt på morgonen. Lååång resa innan Tokyo, mellanlandning i London. Undertbart skönt att vara framme! Inte lika underbart att väskorna stannade kvar på Heathrow. Men de fick vi tack och lov till hotellet innan helgen.

Torsdag
Framme i Tokyo. 8 timmar före svensk tid. Eftersom vi var klädda i mjukisar blev det bara en middag och lite öl på Johnatan's den här dagen.

Fredag
Shopping i Akihabara och det stora köpcentret för alla tekniknördar - Akiba.

Akihabara.

Väskorna kom på kvällen och alla var peppade på att fira. Men vi hittade inget uteställe där vi bodde i Kodenmacho och klockan började bli mycket så festen fick vänta.

Spelar besvikna. Johan kunde inte riktigt hålla sig...

Lördag
Spenderade dagen i Ginza och Shibuya. Vi insåg snabbt att shoppingen i Ginza främst riktade sig till de äldre med tjocka börsar, så visiten där blev ganska kort. Shibuya däremot var lite mer i min smak! Alla möjliga butiker och stora shoppingcenter på flera våningar. Dock alldeles för tjockt med folk... Och det såldes mestadels vinterkläder. Jag köpte en kjol och en stickad hösttröja. Inte riktigt som planerat men jag är nöjd ändå!

Shibuya crossing.

Kvällen började på nattklubben Feria, all you can eat - all you can drink! Tyvärr var endast bottenvåningen öppen och återigen alldeles för mycket människor inproppade på samma ställe. Men här hade vi riktigt kul! Vi fick tag i ett bord och hittade till och med lite japaner som gick att prata engelska med, stort! Mycket trevliga människor! En australienare i baren frågade mig om jag var servitris på stället. Han trodde det då han tydligen sett mig springa fram och tillbaka med en massa öl i nävarna hela kvällen. Vad gör man inte när allt är gratis i baren?

Feria - jag och en trevlig japan som jag inte kan stava namnet på.

Vidare till The Lockup, en mycket mystisk restaurang.

Ögon- och bloddrinkar.

Och avslutning på Big Echo - karaoke! Även där fri dricka så där stannade vi tills tunnelbanan öppnade igen. Hemma igen c.a. kl. 06 på morgonen.


Söndag
Lugn dag, sov länge. Besökte ett tempel i Asakusa.


Middag och efterrätt på Johnatan's igen.


Vecka 2

Måndag
Odaiba - Här besökte vi Joy Police, flera mindre åkturer och galet många olika spel. Bl.a. kunde man hoppa in i en bil och köra Initial D.


Och de hade något som hette The House of the Living Dolls. Och detta var det äckligaste, kusligaste mest obehagliga jag varit med om, och jag älskade det! Först fick man höra berättelsen - som dock var på japanska - och sedan sätta sig i ett mörkt rum vid ett bord med åtta platser. Det var jag och Tomme plus sex japaner. Vi tog på oss hörlurar och lyset släcktes ner, bäcksvart! Nu får vi höra i lurarna en japansk kvinna som går runt oss och pratar - redan kusligt. Och fördelningar i högtalarna och ljudet är inspelat på sådant sätt att det verkligen låter som att kvinnan är bakom! Hon gör obehagliga ljud, klipper håret med en sax och jag måste nästan känna efter att håret sitter kvar... Det är nog tur att man inte förstod ett enda ord, då hade allt varit ännu värre! En levande docka kommer in i rummet, de pratar, kvinnan skriker, våra stolar börjar vibrera och sedan smäller det! Tyst några sekunder och nu är det äckeldockan som viskar i vårt öra. Då hon går bakom har de en liten fläkt så man känner "andedräkten" i nacken. Fy faaaaaasen säger jag bara!


På väg från Joy Police passerar vi frihetsgudinnan.

Shibuya - Tomme och Micke ville till Sega, vi andra hittade en mysig bar med goda drinkar.

Tisdag
11:00, min inbokade tid på HORIZARU TATTOO. Stället skulle visst vara svårt att hitta så Horizaru erbjöd sig snällt nog att möta oss på Tabata station. Och tur det! Det fanns inte den minsta lilla möjlighet att vi hade hittat till den här ingången:


Det var en väldigt liten men väldigt mysig studio. Och mycket trevlig tatuerare! De andra promenerade runt i området 1½ timme i väntan på mig. Själva tatueringen var klar på 10 minuter. Resterande tid satt vi vid det där lilla bordet och surrade om allt möljligt, bl.a. olika tatueringsstilar och yakuza.


Här har vi resultatet:


Ur en dikt av irländske poeten William Butler Yeats. Den läses också upp av Sean Bean i Equilibrium.

Hela dikten:

He Wishes For The Cloths Of Heaven

Had I the heavens' embroidered cloths,
Enwrought with golden and silver light,
The blue and the dim and the dark cloths
Of night and light and the half-light,
I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.


Direkt efter detta tog vi tunnelbanan vidare för att besöka Tokyo Tower och kika lite på utsikten.
Och vi passerade mycket fint på vägen:


Utsikten från tornet var inte heller så pjåkig:


Akihabara
- Middag på Amataro, Tokyos godaste restaurang!


Efter maten gick vi igenom en sjuvånings porrbutik. Det är verkligen något man inte hittar runt vilket hörn som helst!

Onsdag
Shinjuku - Högst uppe i denna byggnad...


...kunde vi se...

...hotellet från Lost in Translation.

Vi hann även till Akihabara en till sväng och sedan blev det en sjukt rolig förfest på hotellet. Och självklart lite karaoke i Kanda, med gångavstånd hem.


Torsdag
East Garden Tokyo.


På kvällen gick grabbarna på onsen och var lena som babyrumpor efteråt. Under tiden hittade jag en liten, liten bar/restaurang med en bartender som påminde om mästaren från Karate kid. Baren bestod av en liten bar- /matdisk och två små låga bord. Där inne satt tre kostymnissar... och jag. En av dem var President K. Okinawa, ägare av ett stort företag i Ginza.

Fredag
Torsdag kväll blev tidig eftersom vi nu skulle upp i gryningen för att bete oss som ungar på Disney Land!


Det fanns grymt många roliga åkturer och tusen gånger mer människor i kö till dessa. De längsta väntetiden vi stötte på var 100 minuter! En oändligt lång, slingrande, 100minuterskö till The Haunted Mansion. Och där stod vi! Men tro det eller ej, det var värt varenda minut! Allt var baserat på The Nightmare Before Christmas. Gissa varför jag bara var tvungen att ta mig in där? Jag kan inte ens beskriva med ord hur häftigt det var. Det måste upplevas. När man kommer ut finns bara en fråga i huvudet: Hur faan bär dom sig åt!?? Wow!
Till min fasa dog batterierna i Bobs kamera när vi var halvvägs genom kön. Så synd, så synd. Jag hade kunnat offra varenda bild fotad från Tokyo Tower om jag bara fått en från The Haunted Mansion. Men jag får bära mina mentala bilder istället :)

På kvällen gick jag och Tomme till Amataro igen för en middag bara vi. Servitrisen kunde 0 engelska så för enkelhetens skull beställde jag in två biru, fastän jag egentligen ville ha en drink. Då det blev dags för efterrätten hade jag fortfarande halva ölen kvar (de var inte små!) men beställde min efterlängtade drink i alla fall. Efterrätten serverades i ett liknande drinkglas och jag skrattade lite åt hur fånigt det såg ut med alla glas framför mig.
Jag: Höhö nu har jag händerna fulla :)
Tomme: Och dom kommer bli ännu fullare.
(Jag funderar vad hajna egentligen mumlar om...)
Tomme flinar och tar fram ringen, som legat bredvid honom i soffan under hela middagen.
Vill du gifta dig med mig?

Det var nog första gången på tre år som han lyckats få mig helt stum! :) Men självklart fanns bara ett tänkbart svar då jag väl fick tillbaka talförmågan :)

Och förutom att storleken på ringen inte kunnat bli mer perfekt så var den ju också skitsnygg om jag får säga det själv! Han vet vad jag gillar älsklingen :)


Efteråt mötte vi upp med resten av grabbarna och det blev fest och givetvis firande i Shibuya. Mycket trevlig kväll, som alla andra! Som nästan efter ny tradition avslutade vi med karaoke i Kanda igen. Och jag och Tomme fick oss en liten duett tillsammans, Bon Jovi - Bed of Roses. Lät förmodligen gräsligt :)

Lördag
Jag, Janne och Johan tog oss till Ueno Zoo medan resten var på Tokyo Gameshow.


Fest till 5 på morgonen. Vi hittade en bar, vid namn Bull (med en engelsk bulldog som maskot), som hade Tequila och Guiness! Trots Guiness hade vi inte räknat med att fastna där flera timmar, men det var så trevligt så det gjorde vi! Chockerande nog kunde bartendern en hel del om Sverige och gjorde den bästa imitation av svenska män jag någonsin sett! Jag blev förstås också kär i deras t-shirt. Vad kan man annars vänta sig av mig då de har en bulldog som logga? Det slutade med att jag gick hem i en lika dan, fast svart variant. Så nu kan jag verkligen säga Been there, done that, got the t-shirt.


Då språkbarriären är som allra högst
På väg mot karaoke letade jag någon automat, 7-elevenbutik eller vad som helst där jag kunde köpa cigaretter. Jag hade en kvar, som jag höll i handen. Vi mötte ett gäng japaner och jag frågade den enda av dem som "kunde" engelska:

Do you know the nearest place where I can buy cigarettes?
Japanen ser lite frågande ut och funderar en stund...
Do... you... want... weed!?

NO! No weed. C i g a r e t t e s. *Pekar på ciggen*

Tystnad... Japanen funderar. Jag pekar återigen på ciggen och upprepar frågan, långsamt. Han ser nöjd ut, som om han förstått.

Aaaaahhh... Weed! Ler stort.

Söndag
Besöker Yogi Park...


...och äter på Steakhouse! Vi har nog aldrig varit så mätta någonsin. Eller i alla fall inte under den här resan. Det var den dyraste middagen hittils men värt varenda krona. Vi fick en gigantisk förrätt, gigantiska köttbitar som dessutom var riktigt saftiga och goda, och maffiga efterrätter som kallades Chocolate thunder from down under. Hur ska man kunna låta bli att beställa något med sådant namn?Måndag
Nu börjar vi bli väldigt nöjda med resan. Vi har sett och gjort det vi velat. I alla fall det som varit möjligt. Sumo-turnering var det inte någon förrän i November. Och Kyoto hinner vi inte med. Men en till sväng på Akiba går alltid! Och en sista måltid på favoritrestaurangen Amataro.


Tisdag
Sista dagen och jag och Tomme tog en liten sista-minuten-shopping-sväng i Shibuya. Resultatet: en mössa.

Alla var sedan överrens om att vi borde avsluta resan där vi påbörjade den.
En middag och efterrätt på Johnatan's.Mååååååånga fler bilder finner ni här. Och ännu mer kommer!


RSS 2.0