bloglovin

RSS 2.0

Idolmaraton

Idag var dagen då jag tittat ikapp på alla idol-repriser och Tomme suttit vid datorn med hög musik i lurarna för att slippa våndas över alla pinsamheter. Det är tur att han står ut på söndagarna, då jag jobbar alldeles för mycket kväll för att hinna njuta och skratta åt alla bra och roliga auditions på veckorna.

Visst är en hel del sågande kommentarer från juryn lite overkill, allt för bra tv. Och just det, ärlighet också. Men jag kan fortfarande för allt i världen inte förstå varför alla blir så upprörda och chockade år, efter år, efter år... De som åker dit vet vad som eventuellt väntar om de inte lever upp till juryns förväntningar. Och de som inte gillar att titta kan med enkelhet byta kanal. (Eller som Tomme; lämna rummet och tralla högt eller överrösta med bättre musik). Sen det här med självinsikten... ska jag inte ens gå in på.

Lite intressant är det ändå att majoriteten av tittarna som röstat på TV4 vill att juryn ska vara elakare i år än tidigare år. Inte lika som tidigare och inte snällare. Men jag antar att det mest är de som röstar på snällare som ids diskutera och rasa i forum.

Även om auditions nästan är det mest underhållande i programmet, om än pinsamt och ibland bara hemskt, så längtar jag tills vi får se utveckligen av de som faktiskt kan sjunga! Jag har redan en favorit som jag hoppas går lååångt. Men annat kan jag nästan inte tänka mig. Daniel Karlsson som sjöng Unchained Melody i Stockholm. Jag grät inte som Kishti, men oj så härlig han var!

Två andra det blir kul att se mer av:
Amanda Jensen - That's alright mama. Hur bra som helst och någon som verkligen sticker ut. Lyckas man till och med få Swartling lite småförälskad så är det inte illa. Och Jenny Petterson - Highway to hell. Grymt att välja en sådan låt a cappella. Och sen göra det bra ocskå! Henne kommer jag gilla om hon fortsätter på samma bana.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback