bloglovin

RSS 2.0

My hump

Äntligen klar med städandet! Molle mår fortfarande till synes bra och Leo har fått en orimligt stor kudde att ligga på då hans vanliga var lite fuktig efter att ha vädrats. Så han är också väldigt nöjd som ni säkert kan ana!


Jag har fått lite önskemål från de som vill se min tatuering efter andra sittningen. Så här (lite sent) kommer i alla fall en liten titt! Ni som vill se hela härligheten får göra det live sen ;)
Som sagt så återstår att färglägga blomman (röd) och att skugga huvudet, plus lite småfix förstås.Det var faktiskt allt! Nu ska jag krascha i soffan och njuta av lite gott :)

edit: Haha! Jag måste bara visa en bild till som jag inte kunde låta bli att knäppa...
Hur sover han egentligen!?
Att ligga på rygg och bli kliad på magen är en sak. Men ligga såhär och toksnarka är mycket roligare! :)


Ett tryne i säcken!

image263

Som jag inte har berättat tidigare lyckades Molle rymma för några dagar sen. Vi har letat överallt i lägenheten utan att någonstans hitta vår "lilla mask". Om boaormar lyckats gömma sig i lägenheter under veckors tid, hur kan det då finnas något hopp att hitta den 40 cm långa trynsnoken!?

Vi hade gett upp hoppet ett par dagar tidigare. Lampan till terreriet var släckt och man blev ledsen varje gång man tittade dit. Misstankarna var att han antingen fryst ihjäl eller hittat någon mysig plats att ligga och trycka på. Det tredje alternativet, som jag inte ens velat tänka på, var att Leo skulle ha fått sig en munsbit. Men med tanke på att vår stora, modiga hund är livrädd för den lilla saken så kändes det inte så troligt.

Idag fick jag ett av mina sällsamma städryck och började röja i vardagsrummet, garderoben och skrubben där vi kastar in det mesta... Jag drog fram en sopsäck och började gräva lite samtidigt som jag frågade Tomme; "Ska vi någonsin använda några av de här gamla aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh!!!"

Där låg en mycket upprörd liten Molle!!! Som förmodligen bara blev störd i sin skönhetssömn men ändå höll på att halvt skrämma livet hur mig! Jag plockar upp honom och håller fram så Tomme ser, men får inte ur mig så många ord. Jag börjar grina som en tok, förmodligen både över chocken och glädjen.

Han var lite uttorkad efter alla dagar bland lakan och handdukar, men klunkade i sig vatten riktigt ordentligt så fort vi fyllt på och lagt ner honom i terrariet igen. Ett bra tecken som lugnade min oro en hel del. Han har också fått en mus som han tog på en gång och nu ligger han bara och jäser :) Det känns sååå otroligt bra att han är "tillbaka" hos oss igen! Och så fort vi hittar ska vi nu köpa ett bättre, mer rymningssäkert terrarie. Det befintliga ska under tiden säkras lite extra. Och sen ska han nog få flytta in i vardagsrummet så vi ser honom mer =)

Om Kicki


Christina "Kicki" Öhman, 26 år gammal och bor i ett rött mysigt hus i Piteå med min man Tomme och världens sötaste son Dolph :)

En film- och fotonörd som trivs allra bäst med familjen hemma i soffan framför en bra film och en stor skål med chips!


Lydnadskaos

Här kommer nu en massa hundsurr!... :)


Igår var kvällen då Leo fick följa med för första gången på lydnadskursen. Och jag hade förväntat mig det värsta - kaos utan dess like och en döv, blind, tokig Leo. Vi började bara jag och Leo (Tomme skulle egentligen vara med men det var hockey på tv samtidigt) med en promenad i skogen vid brukshundsklubben. Leo ville gärna dra som ett lokomotiv framför mig med nosen i backen, men jag försökte så gott det gick att hålla honom lugn bland alla nya dofter.

   Moment 1: Hoppa ut ur bilen.
Vi började med att visa hur vi bär oss åt då vi ska ta ut hundarna ur bilen. Eftersom Tomme var hemma och såg hockey fick jag låna Carolas bil efter att Barbro lyckats med uppgiften. Så Leo fick både hoppa in och ut. Och det var inga problem alls. Han satt lugnt och väntade medan jag knäppte kopplet, sedan ögonkontakt innan jag sa varsågod och han fick hoppa ner igen. Så, det var ju skönt att det i alla fall börjar bra...

   Moment 2: Sitt på vänster sida.
Tyvärr är Leo och jag högertränade, då det enligt mig känns mest naturligt. Så vi fick börja om lite från 0. Men sitt fungerar bra i alla fall. Vi tränade till en början en liten bit ifrån alla andra. Då gick både sitt och fot utan problem, bortsett förstås från att Leo är lite knepig att få kontakt med om han luktar något extra gott på marken. Närmare de andra hundarna gick det fortfarande riktigt bra med sitt men så fort vi skulle röra på oss började han dra mot Barbro och alla andra söta tikar och roliga hanar.
   Vilket ledde till...

   Moment 3: Gå fint i koppel.
Ett bestämt ryck åt sidan fick Leo att stanna upp och ta kontakt. Efter en liten stund med detta och träning så nära de andra hundarna som möjligt var han mycket lugnare än jag hade kunnat hoppas på innan vi kom hit (om än han fortfarande var väldigt intresserad då hundar sprang förbi honom, såklart).
   Mitt i det här momentet skulle vi också träna att ta kontakt och "distrahera" våra egna hundar medan någon annan sprang runt oss i en cirkel. Någon gång blev Leo lite för ivrig och försökte dra iväg, men i det stora hela gick det jättebra! Jag har till och med lyckats få honom att tycka om hundgodis, efter att ha fått pröva med x antal olika sorter. Så uppmärksamheten var verkligen riktad mot mig, då de stora söta hundögonen hoppades på något gott om han satt fint och skakade tass.

   Moment 4: Sitt kvar.
Sista momentet, något vi testade lite snabbt, var att ställa alla hundar i en ring. Sedan skulle de sitta, på vänster sida som vanligt, och sitta kvar då matte/husse tog ett stort kliv bort. Någon hund lyfte på rumpan så fort deras matte visade tecken att de ens var på väg att röra på sig. Andra satt som fastgjutna i backen, inte det minsta brydda om något omkring sig. Leo satt jätteduktigt kvar men fick nog sitta lite för länge, då han började skruva på sig och såg lite rastlös ut innan jag gick fram och gav beröm.


   Sammanfattningsvis kan jag säga; Ja, han var väldigt uppspelt vid första besöket på klubben. Ja, det var ofta svårt att få kontakt med så mycket annat intressant runtomkring och ja, det blev en hel del gnällande både från Leo och annat håll. Men i det stora hela var det fortfarande jättekul! Och resultatet över förväntan, då jag faktiskt inte hade räknat med att vi skulle lyckas med mycket första träffen.
   Så nu har vi en hel del att träna och nöta hemma :) Sen hoppas jag att det går ännu bättre nästa torsdag!

Linsbus | Oktober 07 - Höst

image259

Den här veckan försökte jag välja mellan två bilder. Samma motiv, olika komposition. Som ni ser lyckades jag inte så bra, om än den ena fick vara med i lite mindre format. Jag tycker om linjerna i bild 1 och ljuset är snyggare i bild 2. Men jag har fortfarande inte kunnat bestämma mig vilken jag gillar mest. Till och med Tomme har beslutsångest i frågan. Så därför får ni båda bilderna. Bestäm själva :)

Dagens i-landsproblem

Efter alla dessa "problem" som ovilligt dyker upp varje dag har jag bestämt mig för att skapa en ny kategori. Varje dag inser jag också hur fånigt allt egentligen låter, men det är ändå ganska roligt hur vi kan störa oss så otroligt mycket över vissa petitesser. Och nu är det dags för mig att dela med mig av dem som ni säkert ofta känner igen.


Dagens i-landsproblem


Micromaten blir aldrig densamma.

Jag kan köpa exakt samma micromat och micra den exakt lika länge i en exakt lika dan micro. Men hur jag än bär mig åt blir den antingen för varm, för kall, för mjuk, för torr eller för något-annat.
Exempel: Idag köpte jag en lövtunn bit. Jag brukar normalt värma den på full effekt 4 min 30 sek. Den micro jag oftast använder på jobbet var upptagen, så jag stoppade in min mat i en lika dan micro under denna. Full effekt. Bara 4 min eftersom jag inte orkade vänta 30 extra sekunder. Och den blev varmare och mjukare än i den andra micron med samma effekt och längre tid. Mysko....
Resultat: Jag fick blåsa för att inte bränna mig. Ooooj, så jobbigt.

Ja, jag skäms över att jag bryr mig. Men så är det.


Om man läser lite längre tillbaka så finns det en till maskin på jobbet som orsakat ett i-landsproblem.

Kvällen som gett mig dagens röda ögon

Ja, det blev party igår! Och helt klart värt det även om jag inte är den piggaste på jobbet just nu. (Första festen för mig sedan Gagsmark.... c.a. 1½ månad sedan).
Kvällen började med en riktigt trevlig förfest hos Cissi och Jocke med många intressanta diskussioner och många "klassiska" låtar. Senare tog vi oss in till Kalles. Jag var först där, eftersom alla andra var lite sega och inte lika rädda för att frysa som mig. Jag knep direkt tillfället att få skjuts in till stan av Tina som likaså skulle åt rätt håll.

Jag gissar att det tog minst en halvtimme innan de andra tagit sig till krogen men jag hittade(s) direkt (av) Peder, Sebbe och ett par roliga tjejer. Merli - hur härlig som helst! Det visade sig att vi hade massor att surra om även om vi bara känt varandra i hittils ungefär två timmar. Jättekul var det i alla fall. Även om Merli hade alla Kalles 50+:are efter sig ;) Och vi (jag och Tomme) blev bjudna på födelsedagsfest om två veckor, så det hoppas jag blir av!

Det enda klagomålet efter kvällen riktar jag till dig Cissi:
Du skulle ju ha följt med ut för tusan!
Visst, jag hade en bra kväll. Men vad är dansgolvet utan min favoritöhman!? ;)
Vi får kompensera med en filmkväll snart tycker jag! =)

Christian och Elin, som varit Leovakt under kvällen kom senare in till stan och skjutsade hem oss och Leo. Och det var väldigt skönt att inte behöva gå hem. Så tack så mycket för skjutsen och för att ni tagit hand om våran buse!


Fjällskuggning och hundkurs

   Host... Harkel... Atjooo!
Nu är hösten här på riktigt. Sitter på jobbet och hör dessa ljud omkring mig. Och ungefär hälften av hosten kommer från mig själv. Jag börjar inse att jag inte borde vara här egentligen. Inte då det gör ont i öronen att ha headset på sig. Men jag har redan varit borta två dagar nu, och ledig igår, så det får väl räcka. Så länge det inte tokringer ska det nog gå bra. Och så är det ju party hos Cissi sen! Med andra ord är jag "frisk" idag.

   Igår skuggade vi fjällen på min tatuering. Och la lite mer skuggning runt om. Äntligen börjar det likna något och det kommer bli skitbra! På något vis, fråga mig inte hur, lyckades jag somna mitt uppe i allt. Vaknade sen med världens chock nästa gång jag fick nålen i mig. Uppenbarligen var han "lite för snäll" om jag hade det så "mysigt". Förutom det lilla "uppvakningsrycket" gick allt bra den här gången också. 
   Tyvärr kommer jag inte få ledigt till nästa sittning som skulle varit om två veckor, p.g.a. att vi har påbörjat utbildningen då. Och jag är i grupp 1. Så först om en månad, 18:e oktober, kommer vi göra klart det sista. Skugga huvudet, blomman, lite mer på fjällen och runtom. Längtaaar!!

   Var även på första allmänlydnad-mötet igår kväll. Och allt lutar åt att det kommer bli hur kul som helst att gå kurs med tokLeo! Tur att det fanns fler där som räknade med att deras hundar kommer vara suddiga prickar som springer långt långt borta. Och ser man någon suddig prick bakom dem, då är det vår Leo.
   Efter den nya inspirationen tränade vi lite mer igår kväll, på att gå fot utan koppel och inte skutta 20 meter framför. Otroligt nog gick det jättebra! Men det som kommer bli spännande är att lyckas med c.a. 8 likvärdigt busiga hundar runt omkring.

Linsbus - Tidig

Idag var jag för en gångs skull tidig både med tisdagstemat och linsbustemat. "Tur" att man är hemma sjuk någon gång så man hinner med sånt viktigt. Tyvärr blir det istället inte att gå ut så mycket för att fota. Men jag hittade en gammal bild jag knäppt under skoltiden.

Temat här var väntan. Men att vänta på bussen behöver man inte göra om man inte är alldeles för tidig från början. Så, tadaa! Det passade in.

image258


Tisdagstema : OLIKA

Mina svarta ljus brinner lite olika. Alltid samtidigt och lika länge. Men på något vis ser de ändå fullkomligt knäppa ut bredvid varandra.

image256


Linsbus - Hoppsan

Jag har tyvärr inte hunnit fota något nytt passande men till veckans tema hoppsan börjar jag med att visa ett par hopp från Jocke och Cissi.
image251

Och sedan en helt annan form av hoppsan. Så kan det gå...
image252

Idolmaraton

Idag var dagen då jag tittat ikapp på alla idol-repriser och Tomme suttit vid datorn med hög musik i lurarna för att slippa våndas över alla pinsamheter. Det är tur att han står ut på söndagarna, då jag jobbar alldeles för mycket kväll för att hinna njuta och skratta åt alla bra och roliga auditions på veckorna.

Visst är en hel del sågande kommentarer från juryn lite overkill, allt för bra tv. Och just det, ärlighet också. Men jag kan fortfarande för allt i världen inte förstå varför alla blir så upprörda och chockade år, efter år, efter år... De som åker dit vet vad som eventuellt väntar om de inte lever upp till juryns förväntningar. Och de som inte gillar att titta kan med enkelhet byta kanal. (Eller som Tomme; lämna rummet och tralla högt eller överrösta med bättre musik). Sen det här med självinsikten... ska jag inte ens gå in på.

Lite intressant är det ändå att majoriteten av tittarna som röstat på TV4 vill att juryn ska vara elakare i år än tidigare år. Inte lika som tidigare och inte snällare. Men jag antar att det mest är de som röstar på snällare som ids diskutera och rasa i forum.

Även om auditions nästan är det mest underhållande i programmet, om än pinsamt och ibland bara hemskt, så längtar jag tills vi får se utveckligen av de som faktiskt kan sjunga! Jag har redan en favorit som jag hoppas går lååångt. Men annat kan jag nästan inte tänka mig. Daniel Karlsson som sjöng Unchained Melody i Stockholm. Jag grät inte som Kishti, men oj så härlig han var!

Två andra det blir kul att se mer av:
Amanda Jensen - That's alright mama. Hur bra som helst och någon som verkligen sticker ut. Lyckas man till och med få Swartling lite småförälskad så är det inte illa. Och Jenny Petterson - Highway to hell. Grymt att välja en sådan låt a cappella. Och sen göra det bra ocskå! Henne kommer jag gilla om hon fortsätter på samma bana.

Väntan och webdesign

Tur att det är fredag kväll så det inte ser alltför hemskt ut att titta på tiden då det här inlägget publiceras. Som om det är mindre illa att inte ha något bättre för sig mitt i natten en fredag än att blogga... Festa eller sova vore det kanske.

Jag skulle egentligen ha jobbat till 22:15, men känner mig inte riktigt kry och ville dessutom hem till Leo så snabbt som möjligt då Tomme skulle bort på grabbfest i Svensbyn. Och ibland har man riktigt tur! Jag fick sluta kl. 20 istället. Och det är helt sjukt hur 2 timmar kan göra stor skillnad. Sååå skönt!

Slöade och såg lite tv en stund. Busade med Leo. Såg halva Härskarringen. Sen lessnade jag. Tomme ringer lite då och då och är på ett nytt ställe varje gång. I bastun - bilen - hos Peder - dansgolvet - Sunes. Snart ringer han nog och är på väg hem. Då ska jag och Leo ta en alldeles för sen prommis och möta honom.

Under tiden jag har slöat och väntat på att Tomme ska närma sig hemåt fick jag fullt upp med att småfixa på vår hemsida. Som jag eventuellt planerar att lägga ut någon gång om jag äntligen skulle få den färdig. Egentligen innehåller den bara info om oss, ett galleri och länk till bloggen. Men tanken var att den skulle fungera som en ganska bra "portal" som kan knyta ihop alla andra sidor vi har på nätet. D.v.s. de alla andra sidor som också är påbörjade, men inte heller de klara för att läggas ut. När det börjar bli moget kanske det vore idé att ordna webhotell och domännamn också. Nedan ser ni i alla fall vilket domännamn jag planerat, bara jag inte segar för mycket så det hinner försvinna! Men vem tusan skulle vilja ha kicme.com!? Förutom jag.

image249

September 07 - Natt

Månadens tema är natt.
Och vilken perfekt tid på dygnet att lägga ut mina nyfotade nattbilder.

image252

Ett av få tillfällen då jag faktiskt tar mig ut på natten; sista prommisen innan läggdags. Hade först tänkt fånga det snygga ljuset på mossan och träden, men Leo ville också vara med. Och jag klagar inte! :) Tyckte att han passade perfekt in i just den här bilden.


Och här kommer ett par bilder, med helt sinnessjukt långa slutartider.
Mååånga sekunder + Leo som är lite ivrig i kopplet = ganska roliga ljusfläckar av ett knösigt hus. Tänk om man kunde få bo i den där stora ljusfläcken i mitten...


Läggdags var det ja ...God natt!

Diagnos ... Hormonbehandling

Leo
Hund, AMERIKANSK STAFFORDSHIRE TER, 3 år 2 mån.

Diagnos ...    Hormonbehandling(AA0099)


Idag har Leo fått besöka Öjebyns djurklinik för att ta en hormonspruta, vilken ska ge liknande effekt som kastrering. Om Leo i framtiden kommer  k a s t r e r a s  är ännu inte bestämt. Men det kändes lägligt med en liten dämpning av testosteronet för att se hur det fungerar.

Dels p.g.a. att vi alldeles snart ska påbörja lydnadskursen. Första mötet nu på söndag! =)

Och dels p.g.a. att det började gå lite för långt då Leo inte bara vill para sig med alla snygga tikar, utan även grannens söta hanvalp.

Själva stickandet var i alla fall inga som helst problem. Leo var så upptagen i tankarna av alla spännande dofter runt omkring så han märkte inte ens att något särskilt hände.

Nu väntar vi bara 1-2 veckor på effekt. Spännande...Nytt på önskelistan:


Kanske vore något för vår Leo, som inte gillar att bli blöt i regnet.edit: Efter många turer har vi kontaktat jordbruksverket och där fått veta att

Leo är född 2004-06-27.

En dag efter Tomme. Så lillgubben har redan hunnit fylla sina 3 år och är drygt ett halvår äldre än vi tidigare fått veta. Nu hoppas jag verkligen att i alla fall jordbruksverket har koll på läget! Men det bör de väl ha :) Dags att informera försäkringsbolaget om hans riktiga ålder...

Tisdagstema : NÄRA

Tyvärr blir det inte så snygga bilder då man sitter på jobbet och fixar.
Men innehållet speglar i alla fall temat nära ganska bra tycker jag. :)

image255Nära är också kärleken.
Här; en bild av min pappa och hans Camilla till deras bröllopsdag.

image256

Även här tyvärr värdelös kvalité. :-(
Kan nog hända att jag fixar till bilderna då jag kommer hem, har originalen och inte behöver använda mig av Paint! =)

edit: Större, mindre hemskt pixliga bilder ordnade.

Tid till foto

På senaste tiden har jag varit riktigt värdelös på att fota (utanför lägenheten). Aldrig tidigare hade jag kunnat föreställa mig att tiden inte skulle räcka till något så livsviktigt för mig. Så nu är det skärpning på gång! Idag fick kameran följa med mig och Leo ut på långpromenad. Och även om jag och Leo har fullt upp redan som det är, så blev det i alla fall ett par stycken stackars bilder. =)

image244image240

Linsbus - Smaskens

Jag är lite tråkig den här veckan och visar, ja ännu en gång, Leo :)
Tänkte först att jag skulle hitta en mask efter vägen och vara lite långsökt...
(s)maskens... Men så blev det inte =) Och jag hittade faktiskt inget bättre som har med något gott att göra. Men det där ser han väl ut att njuta av i alla fall?

image237


Passar även på med något som inte får glömmas...
GRATTIS i efterskott till EVA (svärmor) och BOCKE (mammas man och lillebrors pappa) som båda fyllde år Onsdag den 5:e september!
Och Tack Eva för den goda maten och fikat :)

Jag är helt hopplös

Mja, det var en besvärlig procedur att få håret ljust för en gångs skull. Och ja, det känns väl lite dumt att bli svarthårig igen alldeles för fort då man äntligen lyckats efter några månader. Men tillslut kunde jag inte hålla mig längre. Jag saknade mitt mörka hår. Och gjorde faktiskt mörkbrunt nu för att inbilla mig själv att det i alla fall är lite bättre än helt svart, (även om det inte är någon större skillnad egentligen). Utväxten hade kommit. Och då kändes det lika bra att göra mörkt igen istället för att ljusa det en gång till.

Så nu är det gjort! Och jag känner mig faktiskt lite mer som mig själv nu :)
Fick till och med ordning på ögonbrynen då jag likaså var igång.
Fin sysselsättning en fredag kväll ;PSmåtrött, men glad & mörk.


Nytatuerad, öm & snurrig

Efter många års funderingar och längtan har jag äntligen kommit mig för att göra en större tatuering! En drake blev det förstås, även om de är klassiska. De är ju så snygga! Jag hade inget som helst minne hur det skulle kännas, men första sittningen gick bra. Nu är det två kvar till fjällen och skuggningen. Längtar så mycket tills jag får den helt färdig!! :)

En liten tjuvtitt:
Det ni inte får se är att draken slingrar sig över i stort sett hela skinkan och runt en lotusblomma som sedan ska skuggas röd. Svansen slutar en bit nere på låret.


Nu slöar jag i de största mjukisar vi äger. Ömheten kom ungefär en halvtimme senare och nu är jag inte jättesmidig när jag rör mig/sitter, osv. Efter att ha legat på en och samma sida flera timmar snurrade det till ganska bra då man skulle upp igen. Och det har inte riktigt lagt sig än! Men vila och alvedon gör susen :) Och om en halvtimme är det ju dags att skratta till Idol!

"Kamphund" eller "knähund"?

Jag köpte nyligt det senaste numret av Härliga Hund. Självklart då det fanns en 13 sidor special om de så kallade kamphundarna. Och även om det är ett ganska uttjatat ämne nu för tiden vill jag visa min ställning i det hela. Men det kanske redan är självklart vart jag står i frågan ;)

Det är riktigt bra att en del av media försöker ge en objektiv och korrekt bild av de hundar vissa idag fortfarande kallar kamphundar. Här fanns de mesta åsikterna och vinklarna. Några som jag blir arg över. Men mest oroad. Jag har full förståelse för rädlsan från de som blivit attackerade eller haft andra dåliga erfarenheter. Det verkar däremot som att majoriteten bland läsarnas upplevelser handlade lika mycket, om inte mer, om andra raser än pitbull, amstaff, bullterrier, o.s.v. Vilket bara ytterligare visar på att det är ägaren och individen, inte rasen, som är problemet. Om än utgången av en attack kanske inte skulle bli densamma så kan även en pudel användas på fel sätt av fel ägare.

Varför jag blir oroad beror på undersökningen av SOM-institutet som visar att av c.a. 1120 tillfrågade var det drygt 80% som anser att kamphundar bör förbjudas!
Hur ställde de frågan i det utskicket? Hur definierade de "kamphund"? Tror de tillfrågade att saken gällde "aktiva kamphundar"? Eller förstod de att det syftas på dessa ovan raser med en historia av kamp och ursprung av kampras?
Jag hoppas verkligen att frågan var missförstådd. Om inte är det helt otroligt hur så många människor i olika åldrar kan ha en sådan sned uppfattning. Att förbjuda en ras löser aldrig något problem. Det kommer endast leda till att fel ägare söker sig till andra raser och tillslut får man förbjuda schäfrar, vinthundar, mopsar... Ja, ni fattar.

Jag skulle kunna fortsätta den här diskussionen mååånga rader till, men det får räcka här. (Snart...) Förhoppningsvis går utvecklingen åt rätt håll så kunskapen och förståelsen ökar. Då kanske vi kan se problemets helhet och inse vart vi behöver ta ansvar (d.v.s. hundägarens ansvar för sin hund och uppfödarens ansvar över vem som köper deras valpar) för att slippa fortsatta skrämmande rubriker i aftonbladet om kamphunden som attackerade oskyldig valp.  "Golden attackerade oskyldig valp" skäller inte riktigt lika högt......

Nedan ser ni i alla fall vilken av, i rubriken, nämnda kategorier vår "lilla" kille hör till.
image233

Tisdagstema : SVART/VIT

image232
Miguel - Monstret med de röda ögonen.

RSS 2.0