bloglovin

RSS 2.0

Lekt med Canon

Det har blivit en hel del fotandes de senaste dagarna, som ni säkert kan tänka er. Än har jag tyvärr inte hunnit leka med alla funktioner, men det kommer någon dag längre fram då jag är ledig och tar mig ut. Har i alla fall knäppt några på mig och Tomme då jag tycker att jag har alldeles för få bilder på honom och alldeles för få på oss tillsammans. 


 
Jag älskar svartvitt så det är lätt hänt att det blir många sådana varianter, men en färgbild finns på mig och chipsen i alla fall. Igår, tisdag, var vi lite grisiga och unnade oss chips och coca cola en vardag. Min chipsskål är den lite tommare, det gick fort där!
Exprimenterade med skärpedjup på Sephiroth. Här var det riktigt värdelöst ljus från en liten Ikea-lampa. Men det dög för att testa tyckte jag. Gillar hur det blev om än inte skärpan blev den bästa med den slutartid jag fick ha. Cloud kunde inte heller utelämnas.
Och så här ser det ut på vår balkong just nu. Längtar tills vi får lägga trätrall och fixa lite grönt så det blir fint och mysigt. Vi hade också haft lite sjöutsikt om vi bara fick lov att dräpa de där stackars träden som står ivägen. Men de kanske fyller sin funktion ändå.Slutligen: Mitt favoritrum, en vacker smyckesask och en bild från Tomme.


Älskade Canon!

Äntligen, äntligen har jag min egen Canon EOS 400D systemkamera i min ägo!
Se bara så bra vi passar ihop!

image54

Jag har hunnit leka av mig nu ett par timmar sedan jag kom hem från jobbet. Och jag är jättelycklig!
Lampan var min första testbild som jag faktiskt gillar mysljuset på. Sen har jag alltid velat ha snygga bilder på våran Moldorm, särskilt där han viftar med tungan, så han fick stiga upp en liten stund och vara fotomodell åt mig. Han är så fin så!

Självklart fick Jack Skellington vara med lite också då han passar så bra i svartvitt.
Tomme hittade honom åt mig när han var i Tokyo, januari -06.

image52 

Det var allt för ikväll! Nu ska jag försöka sova lite. Till höger: Bilden där Molle fångades med tungan ute. God natt.Det är ju nu det börjar arta sig

240404-41
Pirates of the Caribbean
- at World's End
Tack kritiker för att ni ger mig delvis låga förväntningar. Och jag är nöjd över mig själv som ändå höll förhoppningarna på lagom nivå för att inte bli besviken. Och lagom nivå för att fortfarande längta till denna film. Tre timmar kändes inte alls som tre timmar, inte ens i biosätena som är långt ifrån lika bra som soffan hemma. Det hände mycket att hålla redan på under den här tiden och filmen innehåller många tvistar fram och tillbaka. Men de lyckas hålla tvistarna tillräckligt intressanta och drivande för att du inte ska tappa intresset.

Johnny Depp är som vanligt underbar. Vi hade antagligen kunnat klara oss utan hans små samveten, men det må vara. Till och med Orlando Bloom stiger högt i mina ögon! (Dock först i slutet). Jag gillar verkligen Stellan Skarsgård som Bootstrap Bill. Vi hade däremot gärna sett mer av  Chow Yun Fat och mindre Mel Gibson-inspirerade tal av Kiera Knightley.

Förutom att första filmen alltid är bäst så tyckte jag denna uppföljare var mycket underhållande, mest spännande. Helt klart snyggast. Mer action. Mer tvistiga intriger. Och bäst slut!
Det är nästan, nästan så att jag faktiskt önskar ännu en uppföljare av denna. Även om det riskerar att bli too much. 2:an kan vi tänka bort, så börjar vi längta till en 4:e pirates med en grymmare Will Turner. Varför inte?

South Park & Pirater

image40
Screw you guys. I'm going home.
På min lediga dag har vi hunnit en sväng genom stan, köpt nya, sköna skor och ätit lunch på Lyktan. Hälsade sedan på mamma och hennes galna Sally en stund innan vi åkte hem igen. Insåg att det var hagel, inte regn, när vi fick springa som tokar till bilen, men när vi svängde in mot Djupviken körde vi som genom en vägg och det blev fint väder igen.

Medan Tomme, Jocke och Cissi hejade på Milan igår gjorde jag även en ny snygg sp-bild på oss. Och dagens nya underbara ringsignal är: Kyle's mom's a bitch!

Snart blir det bio: Pirates of the Caribbean - at World's End. 
Hoppas att jag tycker bättre om den än vad kritikerna gör. Men misstänker att jag får hålla med på några punkter.
Tre  timmar är lite overkill. Och det ger mycket rum för korvstoppning då sista(?) filmen ska vara ännu bättre, ännu grymmare och ännu mer storslagen än de första två.
Hur som helst, om än den skulle vara ännu värre än förväntningarna jag har efter alla recensioner, så kan det aldrig någonsin bli dåligt med Johnny Depp.

Grillat, hårdrock & boxer

Hade jättekul igår och är ganska hes idag. Men så går det när hela gänget gick och vrålade citat ur 300 halva kvällen. Ja, vi är töntar och 90% av citaten är lite klyschiga, men 300 är ändå enligt mig årets bästa film, minst!

Började kvällen med grillning hos oss, inte helt oväntat. (Grillade även igår med Cissi och Jocke.) Sedan tog vi oss ända ut till Storfors, hårdrocksfest på Folkets hus. Tittade också förbi pappa som bor mittemot och fick lite öl och nötter.

Träffade en jättefin boxer som jag blev kär i! Robert hette han. Heltigrerad. Vi har insett efter ikväll att det är nog helt omöjligt för oss att skaffa någon annan ras än boxer. Misstänkt redan innan att även om vi spanar på alla möjliga raser skulle det nog sluta med mig, Tomme och en Boxer som heter Bauser. Men nu verkar det som om vi nått point of no return. Känns bra att Tomme är lika såld som mig. Jag älskar boxrar!

Kalles senare på kvällen. Träffade Jänääääe och Cissi här! Jättetrevligt som vanligt. Och jag vann över Peder i armbrytning som är minst 3ggr grövre än mig. Ingen såg att jag några snabba sekunder använde två händer, nej nej.

Kvällen slutade inte på Max, utan Sunes(!)
Jag överlevde, det var inte lika sluskigt som när jag senast åt där för flera år sedan. Hamburgaren var ok. Tur för mig att jag är mer galen i strips och smältost.
Mmmmmm, oooooost...

Jenny frågade om jag ville grilla idag också. Jag var tvungen att vara tråkig och svara nej. Idag är jag slö och asocial. Lutar åt pizza. Planerar fortfarande bodypump 17:15. Härligt med pump på söndagar. Eller i alla fall när det är över.
Nästa gång Jenny. Du, jag och fläskfilé ;-)


Utmaningen

Fick lite tips och efter det började idéerna rulla in. Jag är faktiskt lite sjuk när man tänker efter en gång till.

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag älskar O'boy över allt annat och blir ofta extra sugen när jag kommer hem från en utekväll... Gillar särskilt en halvliter O'boy framför en bra film och tillsammans med några smör-och-ost-Digestive.

2. Då min äldsta bror föddes var han inlindad i navelsträngen, lillebror var gul som en kyckling. Jag var den enda som kom ut "perfekt" och utan komplikationer.
Förutom att jag såg ut som en conehead.

3. Döptes till Kristina med K när jag var kring 3 månader gammal men kallades Nina fram tills ca. 8 års ålder. De tyckte antagligen senare att jag såg mer ut som en Nina, men inte nu längre ^^
Enligt en kommentar från Jasna för många år sedan så lät Nina "för snällt" på mig.

4. Mitt vänsta ögonlock "hänger sig" ibland när jag är trött

5. Jag är inte jätteduktig på att hålla städat hemma. Men jag tål inte när saker inte ligger i snygga linjer i förhållande till varandra. Och en kant får inte gå över något annat föremål från min synvinkel, utan då måste jag flytta på något så att det bildas en jämn och fin glipa däremellan.

6. När jag är ute och går eller cyklar och råkar hamna över exempelvis en skugga med höger fot måste jag senare pricka en jämnstor skugga med vänster fot. Detta för att undvika att höger sida blir "tyngre". Jag skapar jämnvikt.
Samma gäller om jag sparkar snöbollar, snubblar, o.s.v. o.s.v. o.s.v.


Mår väldigt bra med mig själv trots de två sistnämnda! =)
Utmanar härnäst: Eva, Elin, Carola och Malin.

Konstigheter

Sitter sista timmarna på jobbet innan långhelgen. Sen ska det grillas!
Halvsover nu med en coca cola i vänstra handen och en driftstörning över halva Sverige.

Jenny har utmanat mig i att skriva ihop 6 underliga saker om mig själv.
Men jag tror jag får återkomma till det, för just nu tycker jag inte att det finns så mycket underligt med mig ^^ Kanske dyker upp något jag tappat bort i minnet senare.

Eller så får jag något tips av någon?

Själv sjunger jag helst hemma

Ikväll på väg hem från jobbet passerade jag en tjej (20+) som gick och "sjöng" (eller lät) högt för sig själv. Lite roligt med någon som ändå är modig nog att inte tysta ner vid åsynen av en annan människa. Trots att hon antingen var tondöv eller hade hörlurar. Eller så fortsatte hon för att hon inte såg mig, inte p.g.a. mod...
Men det fick mig att börja tänka lite på hur man själv kanske låter eller hur många hånande människor man missar om man någon (enstaka) gång får för sig att sjunga lite för högt ute på promenaden.

Jag vet  att jag blivit hörd en hel del. Då var vi betydligt yngre när jag och min vän Jasna vrålade jag fångas utav vinden efter hela nygatan.
Men det är mer accepterat och roligare att skämma ut sig när man kan skylla på ungdomen!

Någon som känner igen sig och gjort bort sig sjungandes gräsligt utomhus?
(så vitt ni vet förstås)
Eller vrålat för full hals för att sedan råka möta någon runt ett hörn?
Himla roligt kan jag tänka mig...

Födelsedagsgrillfest

image31


FREDAG
Vaknar jättetidigt, får frukost på sängen och sover sedan länge!
Fick bl.a. ett par jättesnygga örhängen av Thomas som jag spanat på flera månader men som aldrig funnits inne. Den fina "Alienängeln" fick jag av hans lillasyster Edith tillsammans med flera egengjorda kort och teckningar. Och sen en kakburk och en hel del grilltillbehör av Eva och Rolle. (Tack!)
På kvällen blev det middag på Golden. Plankstek, mmmmm.

LÖRDAG
Fika på Annelund och firar också brorsorna med familjen.
Fått utemöbler som vi ska hämta nästa vecka! Ska bli riktigt roligt att fixa till lite snyggt på balkongen också.
På kvällen grillfest och vi (=Thomas) gjorde jättegoda grillspett med fläskfilé och korv.
Tack Bob för den snygga ormen som passade perfekt i min nya blomma ;-)
Utgång på Kalles med avslutning på Max, som vanligt. Har verkligen haft jättekul hela kvällen!

SÖNDAG
Skönt slö dag med pizza framför TV:n. Har fortfarande inte riktigt bestämt mig om jag ska gå och titta på fotbollsmatchen eller inte. Men det kanske blir kul att se Thomas springa och tacklas lite :>

Underbara grill


IDAG får vi våran grill.
Då jag kommer hem efter 22 står den redan uppburen till balkongen och färdigmonterad, så fin så.
Resten av sommaren ska ingen mat ätas om den inte kan grillas!
Grattis till lillebror som fyller 10 år idag.
Och storebror, 22 år 7/5.

IMORGON sista dagen innan ledighet...

FREDAG fyller jag 21.
Ingen som helst aning om vad som händer. Kan väl gissa att det blir en hel del mys och något gott grillat.

LÖRDAG fika med familjen och på kvällen hemmafest med grillning och utgång!

Vi som SP-gubbar och lite till

image21
1. Vi. 2. Från pappas och Camillas bröllop 10 feb. -07. 3. Självporträtt.
4. Mamma med min gamla kungspython Nysta. 5. Jennys innersta hemlighet.


Förlåt alla Spiderman-fans

...men Spiderman 3 var den värsta "Sunset Beach-sörjan" jag sett på x år.
Till er som inte ännu sett filmen och vill behålla era förväntningar, sluta läsa här.

Som nämnt tidigare har jag aldrig gillat Maguire som Peter Parker. Sedan igår tål jag inte att titta på honom.
Visst vill man kunna tycka om och känna sympati för filmens huvudkaraktär?
Jag kan se en bra romantisk drama och jag kan gärna ta lite kärlek även i en action, men detta var dravel, idioti och pinsamt.

    Parker försöker trösta M.J. efter en dålig recension genom att säga sig förstå hur hon känner och maler på om hur bra publicitet Spiderman får och hur alla barn ropar "Spidey Spidey!" på gatorna. För det ger väl ungefär samma känsla?
   Han ger en annan tjej den klassiska "upp-och-ner-kyssen" och förväntar sig att ett frieri till flickvännen kan lyckas samma kväll.
   Dansen på gatorna kunde jag skratta lite åt, men det var alltför ofta man satt med ansiktet gömt i händerna, skämdes och irriterades över hur någon verkligen kan vara dum.


Längtade mest hela filmen efter Venom. När han väl dök upp satt jag och halvsov och upptäckte att "hoppsan, där var han ju för tusan!" när jag kisade lite med ögonen.
Så slutet såg jag - fighten med Venom. Topher Grace var faktiskt riktigt bra.
Så var också Bruce Campbell, allas vår bäste b-skådis, som hovmästare på restaurangen.
"Oui, that is what I said. Pecker."

Ja, effekterna i filmen var bra. Det klagar jag inte på. Men i övrigt 2 höjdpukter alldeles för få minuter vardera under en film på dryga 2 timmar fick det att klia lite i benen. Det mesta däremellan gällde dregel över effekter eller att vara 2 korkade repliker ifrån att lämna biografen.


image8

Knuffa Coca Cola med Coca Cola

Dagens i-landsproblem

Jag köpte en cola i dryckesmaskinen på jobbet.
Men den rullade inte ner ordentligt och jag nådde den inte heller när jag stack in armen.
Resultat: Jag blev tvungen att köpa en till cola för att knuffa ner den första.Ikväll väntas bodypump och nattbio.
Spiderman 23:59. Är inget jättefan av de första filmerna och inte heller av Maguire.
Men kanske blir bättre nu när venom är med.

Valborgsmässoafton

En ganska lugn kväll då man skulle släpa sig upp morgonen efter och jobba 08:00.
Grillade flintastek och korv i Blåsmark med Tomme, Micke, Peder och Peders pappa. Riktigt mysigt men höll på att frysa ihjäl. Tur att jag fick en fleecetröja(/-klänning).

Skulle ha blivit ett "snabbt" stopp på annan fest där jag gömde mig så gott jag bara kunde framför TV:n och bowlade lite i wii medan någon annan satt i köket och drack sitt bortrakade brösthår tillsammans med vatten, svett och raklödder.

Lämnade festen snarast möjligt och åkte hem med ett mysigare gäng till Ps3. Blev däremot en aning senare än vad jag hade räknat med och mitt trött-humör är inte alltid det gladaste. Var småtjurig sedan innan och blev ännu tjurigare när jag inte vann i Motorstorm.

Sängen var mycket skön efter det. Och 80% av kvällen var ändå väldigt trevlig även om det kanske inte verkar så av mitt gnällande ^^


VALBORG

Vaknade alldeles för tidigt. Regn ute. Men bara på baksidan :P
Konstaterat att människor i Sverige har alldeles för lite att göra. Vad än i världen jag hade för mig och även om jag råkar vakna tidigt och kommer på att jag vill surfa 08:00 dagen efter valborgsmässoafton, ALDRIG någonsin skulle jag orka ringa supporten om det skulle visa sig att det inte fungerar. Bakis eller inte bakis.
Gör något bättre eller gå och lägg er!

RSS 2.0